- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τα κολοκύθια έχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Αυτή η συνταγή τα χρησιμοποιεί για να αντικαταστήσει τα ζυμαρικά με τον πιο νόστιμο δυνατό τρόπο. Το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο είναι υγιεινό και πολύ νόστιμο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε τις λωρίδες από τα κολοκυθάκια σε ένα ξύλο κοπής, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα αλείφουμε με 1κ. σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια μας.
- Στο εντωμεταξύ ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ¾ της μαρινάρας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάρα σε ένα πυρέξ μεγέθους 22Χ33εκ.
- Απλώνουμε μια λωρίδα κολοκυθιού πάνω στο ξύλο κοπής. Από πάνω απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τη ρικότα και 1 κουταλιά από τη σος με τα μανιτάρια.
- Προσεκτικά, τυλίγουμε τη λωρίδα, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα ρολάκι κολοκυθιού. Τοποθετούμε το ρολάκι στο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κολοκυθιού.
- Αν περισσέψει η σος με τα μανιτάρια, τη χύνουμε πάνω από τα ρολάκια κολοκυθιού.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.