ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά με χούμους, ελιές και φέτα

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι το χούμους είναι μια τέλεια σάλτσα για μακαρόνια;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xoumous-anoigma.jpg

Όλη η εφευρετικότητα αυτής της συνταγής βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει ένα υλικό που δεν περίμενες ποτέ να αντικαθιστά μια σάλτσα για ζυμαρικά. Το κάνει όμως μια χαρά! Αν σου αρέσει το χούμους, θα τη λατρέψεις. Επίσης, το μόνο που ουσιαστικά θέλει μαγείρεμα είναι τα ζυμαρικά (μεγάλο συν για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού).

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 400γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση πέννες)
  • ¾ φλιτζανιού χούμους
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 βάζο (300γρ.) κόκκινες πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζανιού ελιές, ψιλοκομμένες και χωρίς το κουκούτσι
  • 100γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό)
  • Easy
  • 20
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφει η συσκευασία. Μεταφέρουμε ¼ του φλιτζανιού από το νερό τους σε ένα μικρό μπολ. Μεταφέρουμε επιπλέον ½ φλιτζάνι από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα άλλο μπολ. Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε το χούμους και μια γενναία δόση από το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το χούμους και αφήνουμε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν για 2 λεπτά σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας απαλά μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο και να καλύψει ομοιόμορφα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει αν η σάλτσα πήξει πριν μαγειρευτούν τελείως τα ζυμαρικά.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, τη φέτα και τον βασιλικό ή τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ