ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε Mac and Cheese. Αλλά κάν’ το καλύτερα.

Με κρέμα παρμεζάνας και (πολύ) βούτυρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
a-.jpg

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει για το θρυλικό Mac n Cheese; Είναι ο ορισμός του comfort food. Αυτή είναι η στιγμή να το φτιάξεις μόνος σου. Υποσχόμαστε ότι θα είναι το καλύτερο του κόσμου. Κυρίως γιατί έχουμε τη συνταγή που θα το εξασφαλίσει αυτό.

Υλικά για 10 άτομα:
  • 500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εντάξει, κανονικά χρησιμοποιούμε macaroni)

Για μια τραγανή επικάλυψη:

  • 1 ½ κ. σ. βούτυρο
  • 2/3 φλιτζανιού τρίμμα φρυγανιάς

Για τη σος:

  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο,
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ. σ. ζωμό κοτόπουλου
  • ¾ φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 170γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • Easy
  • 55
  • All
  • 425
  • Κυρίως πιάτο
  • Αμερικάνικη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  3. Για την τραγανή επικάλυψη:
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) λιώνουμε 2 κ. σ. βούτυρο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το τρίμμα φρυγανιάς, ανακατεύουμε μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνια και να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Για τη σος:
  6. Λιώνουμε το ¼ του φλιτζανιού από το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάραμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τουλάχιστον 2 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του ματιού στο χαμηλό. Σιγά σιγά προσθέτουμε 4 φλιτζάνια γάλα (περίπου ¼ του φλιτζανιού κάθε φορά), ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει.
  7. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα το ενσωματώνουμε στη λευκή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
  8. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ, τα ¾ του φλιτζανιού από την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά. Ρίχνουμε τη σος πάνω από τα ζυμαρικά φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως.
  9. Πασπαλίζουμε με το μείγμα από το τρίμμα φρυγανιάς και το βούτυρο και με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  10. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ