- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεν φτάνει που είναι απίστευτα νόστιμο, είναι έτοιμο και σε 30 λεπτά! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός; Ότι είναι το ιδανικό πιάτο για ένα βράδυ Δευτέρας που δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις πολλά-πολλά, αλλά θες ένα comfort food να σου ψιθυρίσει ότι η εβδομάδα θα πάει καλά…Μην ανησυχείς, το βρήκες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πένες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε τις πένες να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά (υπολογίστε περίπου 10 λεπτά ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευασίας).
- Τέλος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα επιπλέον.