- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το chorizo για τρία λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την πάπρικα και τον πελτέ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε και το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Μετά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.
- Μέχρι τώρα, το ρύζι θα πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την paella πάνω, σκεπασμένη για 5 ακόμα λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.