- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε την πατάτα για 3-4 λεπτά και σουρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό (περίπου για 10 λεπτά).
- Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο όπου προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Μόλις το μπέικον κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 8 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα για να φτιάξουμε τη στραπατσάδα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, όταν τα αυγά έχουν ψηθεί, αλλά δεν έχουν στεγνώσει.
- Τέλος, σε κάθε τορτίγια τοποθετούμε το ¼ της στραπατσάδας, το ¼ από το μείγμα των λαχανικών και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το τριμμένο τυρί.