- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη μία σκελίδα σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή ένα wok λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, το νερό, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και το κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια και αφήνουμε να περάσουν ακόμα 2-3 λεπτά πριν ρίξουμε στο τηγάνι και της γαρίδες.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κόλιανδρο και σερβίρουμε!