ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια με φέτα και ντομάτα στον φούρνο

Φάε και κανένα όσπριο!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
revithia-anoigma.jpg

Δεν σου αρέσουν τα ρεβίθια; Απλά περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Η ντομάτα και η λιωμένη φέτα κάνουν όλη τη διαφορά!

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες, χωρίς τη φλούδα τους και κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες
  • 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 400γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 40
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σ.σ. τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης δεν χρειάζονται μούλιασμα, οπότε μπορούμε να τα μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη).

  2. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 180°C.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε τις ντομάτες για περίπου 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάζουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  7. Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τα ρεβύθια.
  8. Μετακινούμε τη σχάρα του φούρνου στην πάνω θέση και ψήνουμε μέχρι να λιώσει η φέτα, περίπου για 3 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε μαζί με ψωμί (προαιρετικά). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ