- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Δεν σου αρέσουν τα ρεβίθια; Απλά περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Η ντομάτα και η λιωμένη φέτα κάνουν όλη τη διαφορά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σ.σ. τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης δεν χρειάζονται μούλιασμα, οπότε μπορούμε να τα μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη).
- Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε τις ντομάτες για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τα ρεβύθια.
- Μετακινούμε τη σχάρα του φούρνου στην πάνω θέση και ψήνουμε μέχρι να λιώσει η φέτα, περίπου για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε μαζί με ψωμί (προαιρετικά).