ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με κοτόπουλο σε 30’

Το δείπνο του τελευταίου λεπτού μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotopoulo-anoigma.jpg
Υλικά για 4-6 άτομα
  • 450γρ. πέννες
  • 450γρ. πράσινα φασολάκια
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζανιού πέστο
  • 1 ½ κ. σ. άσπρο ξίδι
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε τις πέννες σε βραστό νερό και περιμένουμε 5 λεπτά.
  2. Μόλις περάσουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 4 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente και τα φασολάκια ελάχιστα τρυφερά.
  3. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Στο μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε ακόμα μικρότερες λωρίδες.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το πέστο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σος μαζί με τα ντοματίνια, την τριμμένη παρμεζάνα και το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ