- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τρυφερό κοτόπουλο και κριθαράκι που λιώνει. Πασπαλισμένο με ελιές και φρέσκο μαϊντανό. Χρειάζεσαι μόνο ένα τηγάνι και 30 λεπτά για να φτιάξεις αυτό το αριστούργημα και όλη η οικογένεια θα σε ευγνωμονεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 3 ή 4 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Επιστρέφουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσέχοντας να μην κολλήσει το κριθαράκι.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μαζί με τις ελιές και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.