ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή για τις δύσκολες μέρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Τρυφερό κοτόπουλο και κριθαράκι που λιώνει. Πασπαλισμένο με ελιές και φρέσκο μαϊντανό. Χρειάζεσαι μόνο ένα τηγάνι και 30 λεπτά για να φτιάξεις αυτό το αριστούργημα και όλη η οικογένεια θα σε ευγνωμονεί. 

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 στήθη κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • ½ κ. γλ. κύμινο
  • ½ κ. γλ. τζίντζερ
  • ½ κ. γλ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. κουρκουμάς
  • ½ κ. γλ. σαφράν
  • 2/3 φλιτζανιού κριθαράκι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελιές, κομμένες σε ροδέλες και χωρίς το κουκούτσι
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 3 ή 4 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  5. Επιστρέφουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσέχοντας να μην κολλήσει το κριθαράκι.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μαζί με τις ελιές και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ