ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο ριζότο με σπαράγγια

Αρωματικό, γευστικό και ελαφρύ!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rizoto-anoigma.jpg

Το ελαφρύ άρωμα του λεμονιού σε αντιδιαστολή με τη γήινη γεύση των σπαραγγιών. Και έπειτα έρχεται η παρμεζάνα…

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού αρακά
  • 2 κ. γλ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν το κρασί.
  6. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε το ζωμό στο ριζότο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό (μια κουτάλα τη φορά) μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Μπορεί να χρειαστούμε 1-2 κουτάλες με καυτό νερό ακόμα, αν δεν έχει μαγειρευτεί εντελώς το ρύζι.
  7. Όταν προσθέσουμε και την τελευταία κουτάλα με το ζωμό, ρίχνουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια, τον αρακά και το βούτυρο.
  8. Όταν ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Σερβίρουμε αμέσως με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό (προαιρετικά).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ