- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αν σου αρέσει το κινέζικο, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή, που θα φέρει στο τραπέζι σου πεντανόστιμο κοτόπουλο με πορτοκάλι πιο γρήγορα κι από το κινέζικο της γωνίας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε την BBQ σος, τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη soy σος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όσο βράζει η σος, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αυγό, μετά τα αλείφουμε με αλεύρι και έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Το περιχύνουμε με τη σος πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, να πάει παντού. Σερβίρουμε με ρύζι.