ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια στο τηγάνι!

Μια ιταλική συνταγή κατευθείαν από την Τοσκάνη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fasolia-anoigma.jpg
Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • μια πρέζα μπούκοβο
  • ½ κιλό ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σ.σ. τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης δεν χρειάζονται μούλιασμα, οπότε μπορούμε να τα μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη).

  2. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  4. Ρίχνουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει αρκετά τραγανό, περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σέσκουλα και τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα (περίπου 10 λεπτά).
  7. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ