- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σου αρέσουν τα burgers και οι παχυντικές λιχουδιές, θες όμως και το υγιεινό σου που το τρως χωρίς τύψεις και κλάμματα πάνω από το τζιν που δε σου μπαίνει. Ε λοιπόν, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο και υγιεινό veggie burger, το οποίο θα φτιάξεις κιόλας στην κουζίνα σου.
Τη συνταγή βρήκαμε στο νέο Holmes Place Cookbook, με συνταγές από τον γνωστό σεφ Γιάννη Τρυφώνη. Αποτελούμενο από εύκολες, γρήγορες, πρωτότυπες αλλά πάντα γευστικές προτάσεις, στο βιβλίο θα βρεις Juices & Smoothies, Healthy snacks, Salads, Soups, Cooking with friends και Tips & tricks και πάνω από 40 υγιεινές συνταγές, με έμφαση σε χορταστικές σαλάτες και εναλλακτικά snack. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι τα υπέροχα κινόα burgers (που θα δεις πώς μπορείς να φτιάξεις), η νόστιμη σαλάτα με kale, πράσινο μήλο, αβοκάντο, καρύδια και λιαστή ντομάτα, η δημιουργική πίτσα με βάση από κινόα με λαχανικά και μοτσαρέλα καθώς και η ευφάνταστη σαλάτα με στάρι καμούτ, μανιτάρια και ταχίνι. Το Holmes Place Cookbook θα διατίθεται σε όλα τα Holmes Place στην τιμή των €12.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε φέτες.
- Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθετούμε τις φέτες χαλούμι και πάνω τους τις ροδέλες ντομάτας. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στο grill για 15' μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και να λιώσει το χαλούμι.
- Όσο ψήνεται το χαλούμι με τις ντομάτες, σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο το κολοκύθι με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και κατόπιν αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε σε burgers και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο ή ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 160C για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια burger, γαρνίροντας με την ψητή ντομάτα, το χαλούμι σε λεπτές φέτες και τη ρόκα ή στην πιο vegeterian εκδοχή, ανάμεσα σε δύο σοταρισμένα μανιτάρια πορτομπέλο.