- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ’ ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
- Μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα.
- Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση. Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
- Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματίνια. Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 3’-4’ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12’-15’ ψήσιμο.
Για τις πατάτες φούρνου:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15’. Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 250οC στις αντιστάσεις.
- Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
- Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 30’-35’, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.