- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μια κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας, περιχυμένη πάνω από τρυφερό στήθος κοτόπουλου και πασπαλισμένη με μπόλικα μανιτάρια. Ναι, σίγουρα πρόκειται μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το καλύτερο όμως είναι ότι γίνεται μόλις σε 30 λεπτά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Για να φτιάξουμε τη σος ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Ενσωματώνουμε στη σάλτσα το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει και το σπανάκι να μαραθεί.
- Τέλος, ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό (κατά προτίμηση με κάποιο ζυμαρικό).