- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η μέρα απαιτεί μπακαλιάρο! Αν δεν θες να φτιάξεις την κλασσική συνταγή μπακαλιάρο-σκορδαλιά, δοκίμασε αυτή την εκδοχή με γιαούρτι, παρμεζάνα και μυρωδικά. Μην σε τρομάξει ο συνδυασμός, του πηγαίνει πολύ! Είναι νόστιμο, ζουμερό και τρομερά γρήγορο (έτσι θα έχεις και τον χρόνο να χαζέψεις με την ησυχία σου την παρέλαση).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι.
- Απλώνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα πάνω από κάθε φιλέτο μπακαλιάρου και έπειτα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε στο ταψί (με την πλευρά που έχουμε αλείψει με γιαούρτι να κοιτάει προς τα πάνω) και ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.