ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο από την Τοσκάνη

Με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα και φασόλια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345311-717314.jpg
Υλικά για 4 άτομα

 

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο (ή 4 στήθη)
  • 500 γρ. μανιτάρια (της αρεσκείας μας) κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα άσπρα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 60
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια ένταση.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Μόλις κάψει το λάδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να "χρυσαφίσει", περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη μία κουταλιά ελαιόλαδο, μαζί με τα μανιτάρια.
  6. Σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
  7. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα φασόλια.
  8. Επιστρέφουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, σκεπάζουμε  με ένα καπάκι (ή αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  9. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
  10. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ