- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεν είναι η συνταγή του πεντάλεπτου, είναι όμως το φαγητό που χρωστάς στον εαυτό σου μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Πλούσιο και χορταστικό φαγάκι, γεμίζει με αρώματα την κουζίνα και σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Ναι, αυτό σημαίνει “comfort food”.
Η γέμιση από τα κανελόνια, είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις φάει στη ζωή σου. Πειραματίσου μαζί της και σε άλλες συνταγές!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να φτιάξουμε τη σος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι (προαιρετικά και κάποια μπαχαρικά της αρεσκείας μας όπως γαρύφαλλο ή κανέλα) και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 45 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμα ένα-δυο λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει.
- Αργά, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο ακόμα γάλα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι η γέμιση να γίνει αρκετά «παχιά» και πλούσια.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη ρικότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αλείφουμε με μια λεπτή στρώση από τη σάλτα ντομάτας το ταψί (για να είμαστε σίγουροι για το μέγεθος του ταψιού καλύτερα να τοποθετήσουμε από πριν τα κανελόνια, για να δούμε πόσα χωράει) και από πάνω ρίχνουμε μερικά φύλλα βασιλικού.
- Μόλις η γέμιση με το σπανάκι και τη ρικότα κρυώσει λίγο, αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια.
- Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια στο ταψί.
- Όταν έχουν τοποθετηθεί όλα τα κανελόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Από πάνω απλώνουμε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά με λίγο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα.