- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εύκολη συνταγή για τις μέρες που δεν θες να έχεις πολλά-πολλά για την κουζίνα, αλλά από την άλλη λαχταράς και ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγάκι. Απλά πετάς όλα τα υλικά στο ταψί, το «ξεχνάς» στον φούρνο και μετά από 40 λεπτά έχεις το τέλειο δείπνο, χωρίς καθόλου προσπάθεια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις πατάτες, τις αγκινάρες, τα ντοματίνια και την κάπαρη, μαζί με 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ. γλ. αλάτι, 1 κ. γλ. πιπέρι, όλο το μπούκοβο και μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη που μας έχει μείνει.
- Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις ελιές και ψήνουμε ακόμα για 10 λεπτά.
- Τέλος, βγάζουμε πάλι το φαγητό από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5-10, πριν σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με το χυμό λεμονιού, τη φέτα και τον μαϊντανό.