- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν «χρώμα».
- Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράζει για 15 λεπτά χωρίς καπάκι, ώσπου να πήξει αρκετά η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Στο μεταξύ, βράζετε τη σπαγγετίνη σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά ή ώσπου να μείνει aldente.
- Σουρώνετε και αδειάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες τον βασιλικό, ρίγανη ή εστραγκόν και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σπαγγετίνη και σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα (εκτός αν νηστεύετε).
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.