ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η εύκολη γαριδομακαρονάδα

Πες μου, πόσο σου αρέσει η Σαρακοστή; 

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342357-711730.jpg
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό
  • Ρίγανη ή εστραγκόν ξερό
  • 500 γρ. σπαγγετίνη ή άλλο ζυμαρικό
  • Αλατοπίπερο
  • Easy
  • €€
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν «χρώμα».
  2. Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράζει για 15 λεπτά χωρίς καπάκι, ώσπου να πήξει αρκετά η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.
  4. Στο μεταξύ, βράζετε τη σπαγγετίνη σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά ή ώσπου να μείνει aldente.
  5. Σουρώνετε και αδειάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες τον βασιλικό, ρίγανη ή εστραγκόν και ανακατεύετε.
  6. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σπαγγετίνη και σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα (εκτός αν νηστεύετε).

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ