ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνίσιο μπουτάκι σε χαρτί

Η μέρα θέλει κρέας!

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340807-708912.jpg
  • 1 αρνίσιο μπουτάκι (1,800 – 2 κιλά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. λάδι
  • Αλατοπίπερο – δενδρολίβανο – γαρίφαλα
  • 1 κιλό πατατούλες φούρνου
  • 2 κουτ. βούτυρο
  • Medium
  • €€
  • 120more
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
  2. Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε βαθιές τρυπούλες στη σάρκα του κρέατος.
  3. Ρίχνετε αλατοπίπερο μέσα και σπρώχνετε από 1 φετούλα σκόρδο, 1 ολόκληρο γαρίφαλο και φυλλαράκια δενδρολίβανου σε κάθε τρύπα.
  4. Αλείφετε με το λάδι.
  5. Κόβετε μεγάλο χαρτί ψησίματος. Ακουμπάτε επάνω το κρέας και περιχύνετε με το λεμόνι.
  6. Διπλώνετε το κρέας 3-4 φορές στο χαρτί να σκεπαστεί από όλες τις πλευρές. (Αν το ζουμί βρει τρύπα, θα χυθεί προς τα έξω και θα ξεραθεί εύκολα το κρέας).
  7. Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς να ψηθεί για 4-5 ώρες.
  8. Την τελευταία ώρα του ψησίματος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και βάζετε τις πατατούλες σε ταψάκι.
  9. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το βούτυρο, τον χυμό λεμονιών και λίγο νερό και βάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα να ροδίσουν.
  10. Βγάζετε το κρέας από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά, ξετυλίγετε από το χαρτί και βάζετε σε πιατέλα.
  11. Γαρνίρετε με τις πατατούλες και φύλλα δενδρολίβανου και σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ