ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβιόλι με κεφτεδάκια και παρμεζάνα

Το απόλυτο comfort food

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329599-681800.jpg

Όταν είδα αυτή τη συνταγή στο drizzleanddip.com γυάλισε το μάτι μου. Ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και ρικότα, ζουμπουρλά κεφτεδάκια, σπιτική σάλτσα ντομάτας και όλα αυτά να λιώνουν στον φούρνο! Σιελόρροια. Δεν είναι τόσο εύκολη, ούτε τόσο γρήγορη συνταγή. Είναι όμως από αυτές που θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά για να κάνεις την παρέα σου ευτυχισμένη.

  • *Υλικά για 2-4 άτομα:
  • 400 γρ. ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και ρικότα
  • 150 γρ. μοτσαρέλλα
  • τριμμένη παρμεζάνα (όσο θέλουμε)
  • 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)
  • -----------------------------
  • *Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μικρός κύβος ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλο
  • μία πρέζα μπούκοβο
  • 6-8 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • -----------------------------
  • *Υλικά για τους κεφτέδες:
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 60γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. γλ. ρίγανη
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι και πιπέρι
  • Medium
  • €€
  • 120
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο ζωμού, το μπούκοβο και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει παχύρρευστη (περίπου 25 λεπτά).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (τον κιμά, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι). Ζυμώνουμε με τα χέρια και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Ρίχνουμε τα ραβιόλι σε βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν κάνουμε όλα τα παραπάνω, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, τα ραβιόλι και τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Κόβουμε τη μοτσαρέλλα σε μικρά κομματάκια και τα «σκορπίζουμε» πάνω από τα ραβιόλι. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ