- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκόρδο έχει είτε ορκισμένους εχθρούς, είτε φανατικούς οπαδούς. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία μαντεύω ότι θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή. Όχι μια, ούτε δυο, αλλά 15 σκελίδες σκόρδο (!) παραχώνει η Kankana (www.playfulcooking.com) στη συνταγή της. Αν βρίσκεσαι στα πρώτα ραντεβού και θες να του/ της μαγειρέψεις, πιθανότατα το πιάτο αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση…βουρ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε 10 σκελίδες σκόρδου και τις αναμειγνύουμε με το τζίντζερ, το γιαούρτι, τον κουρκουμά και το αλάτι.
- Καλύπτουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
- Σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα φύλλα δάφνης και τις υπόλοιπες 4 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες). Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε με ρύζι.