- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε σίγουρα με μερικά κεράκια, ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και αυτό το πιάτο, θα κλέψεις την καρδιά της καλοκαιρινής σου αγάπης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα ρηχό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση τη μία σκελίδα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο λάδι).
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα ντοματάκια και το υπόλοιπο σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι τα ντοματάκια να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τη μαρινάρα και τη μισή παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να λιώσει το τυρί.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο με το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 2 λεπτά).
- Βγάζουμε από τον φούρνο και γαρνίρουμε με το βασιλικό.
- Σερβίρουμε αμέσως.