- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τάσος Στεφάτος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θαύμα γεύση!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα, τα αφήνουμε να σοταριστούν, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπάσει τα καρότα.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφού μαλακώσουν αρκετά τα περνάμε από το mixer.
- Σε ένα σκεύος κάνουμε το μείγμα, προσθέτουμε 3 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος ξύδι και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Βάζουμε στην εστία ένα κατσαρολάκι να πάρει θερμοκρασία, προσθέτουμε το σπανάκι, αφού μαλακώσει λίγο προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα.
- Τέλος ψήνουμε ελαφρώς τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σερβίρουμε τον πουρέ στο πιάτο, βάζουμε από πάνω το σπανάκι και στο τέλος βάζουμε από πάνω τις γαρίδες.