- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας (spaghetti & meatballs)
Η σωτήρια συνταγή για κάθε φοιτητή!
Τάσος Αντωνίου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλασικό και απλό πιάτο. Άρα, και ό, τι καλύτερο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν (για περίπου 10 λεπτά).
- Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από το μάτι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα:
- Σε μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τον κύβο βοδινού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα σουρώνουμε.
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε αμέσως.