- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αν ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους να μαγειρέψεις το (μερικές φορές βαρετό) κοτόπουλο, δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το χοντρό αλάτι, το κύμινο, τις φλούδες τσίλι, την κανέλα, το κόλιανδρο, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Φροντίζουμε να πάνε παντού όλα μας τα υλικά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να «μαριναριστεί».
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά.
4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σαφράν, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, τα βερίκοκα και το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.
5. Ρίχνουμε τους κύβους από ζωμό κοτόπουλου και αρκετό νερό, ώστε να καλύψει τελείως το φαγητό.
6. Καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια ένταση για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
7. Ρίχνουμε μέσα μερικά φιστίκια (όχι όλα όμως) και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με κουσκούς και γιαούρτι και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τη μέντα.