- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η συνταγή που βρήκαμε στο www.taste.com.au προχωρά ένα βήμα παρακάτω και μεταμορφώνει τα γεμιστά σε ένα σούπερ εξωτικό πιάτο, που κάνει τα σάλια σου να τρέχουν. Αξίζει μια (τουλάχιστον) δοκιμή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220º C. Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τις ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερές.
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και το κουρκουμά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν βράσει, ρίχνουμε τις φακές και τις μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τη κινόα και μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό για «φρεσκάρισμα». Στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, το μείγμα με τις φακές, τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κόλιανδρο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις πιπεριές. Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.