- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η συνταγή αυτή, είναι για τις χειμωνιάτικες Κυριακές, που έχεις λίγο χρόνο να κάνεις τα θαύματά σου στην κουζίνα. Με κοτόπουλο και λαχανικά (σ. σ. εγώ θα πρόσθετα και μελιτζάνα) στο φούρνο, είναι ένα πιάτο που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Το βρήκαμε στο chatelaine.com.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μεσαίο μπολ, περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μισό ντρέσινγκ. (Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1-3 ώρες, για πιο έντονη γεύση).
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Μετά προσθέτουμε στο ταψί και τα ντοματάκια, τοποθετώντας τα πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως.