- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, για εσένα που πεινάς, αλλά δεν θες να φας τα χρόνια σου στην κουζίνα. Μέσα σ' όλα, βολεύει και εσένα που είσαι χορτοφάγος, αλλά και εσένα που νηστεύεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά μέσα σε νερό.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το δυόσμο και τον κόλιανδρο.
- Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αλέθουμε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε λίγο λάδι.
- Σοτάρουμε καλά για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε μέσα το τσίλι και τον κουρκουμά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα παντζάρια, το καλαμπόκι και τον αρακά.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ενάμισι φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι της χύτρας.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.