- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πως την φτιάχνουμε:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια ντομάτας μαζί με το σκόρδο τα φύλλα βασιλικού και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο.
- Τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστούν.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (ότι τύπο προτιμούμε) 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Στο μεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, την αντζούγια και την καυτερή πιπεριά, ρίχνουμε το μπολ με τις ντομάτες και στη συνέχεια τα στραγγισμένα μακαρόνια.
- Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ή λιγότερο (στην περίπτωση που οι ντομάτες δεν έχουν βγάλει αρκετά υγρά κρατήστε 2-3 κ. σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και προσθέστε το στο τηγάνι), ανάλογα με το πόσο αλ ντέντε τα θέλουμε.
- Αφήνουμε εκτός φωτιάς 1’-2' να χυλώσουν και σερβίρουμε. Συνοδεύονται ιδανικά με κομματάκια φέτας ή ανθότυρου.