- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πεντανόστιμο, πανεύκολο και χαριτωμένο. Ότι πρέπει και για το πιάτο σου και για το ίνσταγκραμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τον κιμά, και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να πάρει το κρέας σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί (περίπου σε 20΄) χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την τομάτα, το σέλερι και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό και τα αφήνουμε πάρουν μια βράση για 5΄περίπου.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και συνεχίζουμε σιγοβράζοντας, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για περίπου μισή ώρα.
- Κατά τη διάρκεια μπορεί να είναι απαραίτητο να ρίξουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό.
- Λίγο πριν γίνει το «ragu» βράζουμε και στραγγίζουμε τις αχιβάδες (κρατώντας 1-2 κ. σ. από το νερό που έβρασαν), τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σέλερι και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.