- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Από τα πιο ωραία πιάτα της ισπανικής κουζίνας, η πάεγια έχει φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο. Συνήθως περιέχει κοτόπουλο ή θαλασσινά ή και τα δύο μαζί. Η παρακάτω συνταγή όμως κάνει και για εσένα που είσαι vegan, ενώ φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι σου μέσα σε 30 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό τηγάνι.
- Τσιγαρίζουμε την πιπεριά μαζί με τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το σαφράν και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε το ρύζι πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τον αρακά, τα ντοματίνια και τις ελιές.
- Σκεπάζουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη μέχρι να κρυώσει, χωρίς όμως να βγάλουμε το καπάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.