ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανοιξιάτικη παέγια

Φέρε την Ισπανία στο τραπέζι σου, μέσα σε 30 λεπτά!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316805-624894.jpg

Από τα πιο ωραία πιάτα της ισπανικής κουζίνας, η πάεγια έχει φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο. Συνήθως περιέχει κοτόπουλο ή θαλασσινά ή και τα δύο μαζί. Η παρακάτω συνταγή όμως κάνει και για εσένα που είσαι vegan, ενώ φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι σου μέσα σε 30 λεπτά.

Υλικά συνταγής
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γλ. σαφράν
  • 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
  • 3 φλιτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο αρακά
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • μια πρέζα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Easy
  • €€
  • 30
  • Autumn
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό τηγάνι.
  2. Τσιγαρίζουμε την πιπεριά μαζί με τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σαφράν και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τον αρακά, τα ντοματίνια και τις ελιές.
  6. Σκεπάζουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
  7. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη μέχρι να κρυώσει, χωρίς όμως να βγάλουμε το καπάκι.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ