- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αν θες κάτι ελαφρύ, υγιεινό, αλλά και νόστιμο, τότε αυτή είναι μία συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σος σόγιας, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τις φέτες του σολομού σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
- Αλείφουμε την πάνω μεριά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.
- Γυρίζουμε το σολομό από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει, κόβουμε προσεκτικά το σολομό σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Τσιγαρίζουμε για ακόμα ένα λεπτό.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά, αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει καλά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι.
- Αυξάνουμε λίγο την ένταση και μαγειρεύουμε για δυο λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το σολομό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με τη σος σόγιας.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.