ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι al tonno

Λατρεμένα

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316772-624850.jpg

Έτοιμοι για μάσα; Μερικές συμβουλές πριν ξεκινήσουμε:

·Bράζουμε τα μακαρόνια ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο. Αν πρόκειται να τα περάσουμε λίγο από το τηγάνι με τη σάλτσα, βράζουμε περίπου 2 λεπτά λιγότερο.

· Κρατάμε λίγο από το βραστό νερό των μακαρονιών, είναι πολύτιμο! Μπορεί να μας χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο στη σάλτσα (την «δένει» πολύ ωραία), ή αφού κάψουμε τα μακαρόνια να προσθέσουμε κι εκεί ελάχιστο νερό, επίσης τα «δένει».

· Στο σπίτι μου δεν έχω ποτέ κρέμα γάλακτος. Την ίδια δουλειά κάνει και λίγο εβαπορέ γάλα που βάζω είτε στη σάλτσα-μόλις κλείσω το μάτι γιατί δεν πρέπει να βράσει-, είτε στα μακαρόνια που έχω μόλις κάψει με βούτυρο.

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • 2 μικρά ξυλαράκια κανέλλας
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, προσθέτουμε και τα ξυλαράκια κανέλλας*. Αφού έχουν «γυαλίσει» προσθέτουμε τον τόνο και τα σοτάρουμε λίγο ακόμη όλα μαζί. Ρίχνουμε την κονσέρβα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά της.
  2. Ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται αλλά απαλά γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια του τόνου (που και να διαλυθούν πάλι νόστιμη σάλτσα θα βγει αλλά είναι καλύτερα να «αισθανόμαστε» στη γλώσσα τον τόνο). Προς το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό κρατώντας λίγο για να στολίσουμε τα πιάτα. Βράζουμε τα μακαρόνια (ιδανικές και οι πένες, και τα casarezze), τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο βούτυρο ή με μια σταλιά λάδι από την σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη σάλτσα.

*Μην παραξενεύεστε με την κανέλλα, δίνει στην «θαλασσινή» αυτή μακαρονάδα μια αλλιώτικη υπέροχη γεύση. Επίσης, παρά τον τόνο, της ταιριάζει και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ