- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Villem είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος σεφ. Μετά τις σπουδές του στη Le Monde, δούλεψε σε αρκετά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ιδιοκτήτης και σεφ στις Μακαρούνες, όπου θα τον βρεις να μαγειρεύει χειροποίητα ζυμαρικά, με δικές του ευφάνταστες συνταγές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (αν είναι σιμιγδάλι, βράζουμε για 5’), τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό. Προσθέτουμε ελάχιστο ηλιέλαιο (για να μπορούμε να τα συντηρήσουμε για 3-4 μέρες).
Πραλίνα Κάσιους
1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο (μέχρι 50 βαθμούς Κελσίου) και ρίχνουμε τα κάσιους, για ξεπικρίσουν. Τα σουρώνουμε καλά και αφού κρυώσουν, προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
2. Ύστερα σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μείγμα μαζί με ζωμό ή νερό, να διαλυθεί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
3. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το προσούτο. Αν θέλουμε, μπορούμε να σπάσουμε την κρεμώδη υφή, με ελάχιστο βαλσάμικο.