- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτό το νόστιμο φαγάκι δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Είναι ό,τι πρέπει για όταν δεν έχεις πολύ χρόνο ή για τις μέρες εκείνες που δεν αντέχεις να μείνεις στην κουζίνα πάνω από 5 λεπτά (καύσωνας έρχεται).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τσίλι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφού σουρώσουμε τις πέννες, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα (το μυστικό είναι να ρίξουμε το μείγμα όσο ακόμα είναι ζεστές οι πέννες).
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα.