ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέννες με τόνο

Για όταν βαριέσαι ακόμα και να κοιτάς την κουζίνα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316373-623869.jpg

Αυτό το νόστιμο φαγάκι δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Είναι ό,τι πρέπει για όταν δεν έχεις πολύ χρόνο ή για τις μέρες εκείνες που δεν αντέχεις να μείνεις στην κουζίνα πάνω από 5 λεπτά (καύσωνας έρχεται).

Υλικά για 2 άτομα
  • 1 πακέτο πέννες
  • μερικά φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα τόνου
  • ελαιόλαδο
  • Easy
  • 30
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

n

  1. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τσίλι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Αφού σουρώσουμε τις πέννες, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα (το μυστικό είναι να ρίξουμε το μείγμα όσο ακόμα είναι ζεστές οι πέννες).
  6. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ