- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Κουπόλ είναι το ιστορικό καφενείο-μπρασερί στο Μπουλβάρ του Μονπαρνάς στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα. Από το 1927 είναι σημείο συνάντησης της πνευματικής ελίτ του Παρισιού, από τους Ρώσους εμιγκρέδες μέχρι τα μυθικά ονόματα της διανόησης και των τεχνών όπως ο Λουί Αραγκόν, ο Ζαν Πωλ Σαρτρ, η Φρανσουάζ Σαγκάν, ο Πολάνσκι αργότερα. Στη μεγαλοπρεπή σε ύφος αρ ντεκό σάλα του όμως συναντιούνται και οι ήρωες του βιβλίου «Η εποχή των κερασιών».
Η Ορελί, νεαρή ιδιοκτήτρια μικρού εστιατορίου στην καρδιά του Παρισιού με τον μυστηριώδη συγγραφέα της. Αυτόν, που διαβάζοντας το βιβλίο του που τυχαία έπεσε στα χέρια της, έσωσε τη ζωή της! Η Ορελί ανακατασκευάζει κατά τα γούστα της τη διάσημη συνταγή του ακόμη πιο διάσημου εστιατορίου (θα δείτε τις σημειώσεις της και μέσα στα υλικά), δυσκολίες, ψέματα και αποκαλύψεις παίρνουν το δικό τους δρόμο, στο τέλος ο έρωτας και η αγάπη για τα όμορφα της ζωής θριαμβεύουν. Αισιόδοξο, γαλλικό και ρομαντικό, θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη. Εμείς κλέψαμε τη συνταγή, φτιάχτε την κι εσείς μια μέρα που αυτός που θα μοιραστείτε μαζί του το δείπνο είναι για σας πολύ σημαντικός και θέλετε μέσα από τις γεύσεις να τον κατακτήσετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίστε το κρέας ελαφρά για πέντε περίπου λεπτά και προσθέστε ένα κομμένο μήλο και μια κομμένη μπανάνα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αφήστε το να ψηθεί για άλλα πέντε λεπτά και έπειτα προσθέστε το κάρι, την πάπρικα και την τριμμένη καρύδα.
- Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το αλεύρι.
- Προσθέστε νερό ή ζωμό κρέατος μέχρι να καλυφθεί.
- Προσθέστε επιπλέον τη σάλτσα τσάτνεϊ και το αλάτι και αφήστε το κρέας να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για μία έως μιάμιση ώρα ώσπου να είναι σχεδόν έτοιμο. (Μπορεί κανείς επίσης να το βάλει σε μία γάστρα και να το αφήσει να ψηθεί στο φούρνο για δυο-τρεις ώρες σε μέτρια θερμοκρασία, περί τους 180 βαθμούς, γιατί το κρέας έτσι θα γίνει πιο τρυφερό και συγχρόνως δεν θα διαλυθεί).
- Βγάλτε το κρέας από τον ζωμό και πολτοποιήστε τη σάλτσα. (Δεν χρειάζεται να την πολτοποιήσετε αν προτιμάτε να υπάρχουν στο μείγμα κομμάτια των συστατικών).
- Έπειτα προσθέστε πάλι το κρέας και αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα τριάντα λεπτά.
- Ως συνοδευτικό σερβίρετε το ρύζι με μήλα περιχυμένα με βούτυρο, κομμένες ντομάτες και μαϊντανό. Επίσης μπορείτε να βγάλετε στο τραπέζι ένα μικρό μπολ με μάνγκο τσάτνευ, καυτερή πιπεριά, και γαρνιτούρα φρούτων και λαχανικών.