- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψεις αγκινάρες και να κάνεις ακόμα και όσους τις μισούν να αδειάσουν το πιάτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν.
- Ψιλοκόβουμε το ξερό & φρέσκο κρεμμύδι.
- Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε από πριν κόψει σε κομματάκια, μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. 10’ πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες ρίχνουμε τον αρακά και τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.