- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έχει λιγότερες από 400 θερμίδες και μπορείς να το φτιάξεις μέσα στο επόμενο τέταρτο. Αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο σου τα βράδια που γυρνάς κουρασμένος/ η από τη δουλειά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με μια γενναία δόση από αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο πιάτο και τις αφήνουμε να «ξεκουραστούν», όσο εμείς φτιάχνουμε τη σος.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι, μαζί με δύο κουταλιές ζωμού.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, τη ρόκα και το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η ρόκα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στο πιάτο με τις μπριζόλες.
- Περιχύνουμε με το ζουμάκι και σερβίρουμε αμέσως.