- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κοτόπουλο τυλιγμένο σε κρούστα από παρμεζάνα, περιχυμένο με βούτυρο και σκόρδο. Σκέφτεσαι ότι είναι νόστιμο; Περίμενε μέχρι να αρχίσει να ψήνεται και να μοσχοβολά ο κόσμος όλος…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τρίμμα φρυγανιάς με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το γάλα σε ένα άλλο, ρηχό μπολ.
- Βουτάμε τα κομματάκια κοτόπουλου στο γάλα και μετά κατευθείαν τα κυλάμε στο μείγμα με τη φρυγανιά.
- Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κοτόπουλου, οπότε καλό είναι να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
- Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες, ρύζι, σαλάτα ή ό,τι άλλο προτιμάς.