- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα ζυμαρικά κάνουν ωραίο ταίρι με τον τόνο, η πιπεριά δίνει χρώμα και γεύση, το σκόρδο ωραία αρώματα και από πάνω λιώνουν με όλη τους τη χάρη τριμμένη παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Σε 40 λεπτά οι μυρωδιές θα τους έχουν μαζέψει όλους γύρω από το τραπέζι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι πυρέξ. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για ακόμα 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τις ελιές και τον τόνο (που προηγουμένως έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μικρά κομματάκια).
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.