ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια

Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νηστίσιμοι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια

Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια

Υλικά για τους λουκουμάδες:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8-9 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 400 ml χλιαρό νερό (περίπου)
  • Λίγο ηλιέλαιο για τη ζύμη
  • Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Μέλι (ή πετιμέζι αν κάνουμε αυστηρή νηστεία)
  • Κανέλα
  • Καρύδια, χοντροκομμένα
  • Easy
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σύρμα μέχρι να έχουμε έναν παχύ, κολλώδη χυλό. Στο τέλος, ραντίζουμε με 1-2 κ. σ. ηλιέλαιο (για να μη στεγνώνει η ζύμη) και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  2. Τηγάνισμα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι. Με ένα κουταλάκι (βουτηγμένο πρώτα σε νερό ή λάδι), παίρνουμε μικρές δόσεις ζύμης και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά οι λουκουμάδες. Ύστερα τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.
  3. Σερβίρισμα: Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους ραντίζουμε με μέλι ή πετιμέζι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ