ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυθικές αυγόφετες με τσουρέκι

Γλυκές ή αλμυρές, είναι πάντα νόστιμες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυθικές αυγόφετες με τσουρέκι
© Freepik

Ο Κωνσταντίνος Κοπανάς, φίλος της στήλης του Ημερολόγιο του Κυριάκου Αθανασιάδη έχει στείλει μία καταπληκτική συνταγή για αυγόφετες. Οι αυγόφετες λέει δεν γίνονται μόνο με μπαγιάτικο ψωμί, αλλά και με τσουρέκι! Μοσχομυρωδάτο French toast. Τρώγονται όπως τις προτιμά ο καθένας: με ζάχαρη, με μέλι, με μαρμελάδα, αλλά γίνονται και αλμυρές: χρησιμοποιήστε όποιο κίτρινο τυρί έχετε στο ψυγείο, ή όποιο σάς αρέσει. Από ένα απλό ημίσκληρο μέχρι ό,τι τραβά η όρεξή σας. Τους πάνε επίσης και κάποια αλλαντικά. Έτσι κι αλλιώς, το φρέσκο τσουρέκι πάει πάρα πολύ με ένα κασέρι, όπως άλλωστε πάει και με βραστό αυγό.

Συνταγή για αυγόφετες με τσουρέκι

  • 1 τσουρέκι, κομμένο σε φέτες
  • Σπορέλαιο (μπόλικο) ή βούτυρο αγελάδος
  • 2 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Easy
  • 10
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Τα γυρίζουμε στο μπολ με το γάλα.
  3. Ρίχνουμε έπειτα στο μείγμα μας το αλάτι, το μαχλέπι, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  5. Ανάβουμε στο φουλ τον απορροφητήρα και βάζουμε να κάψει το βούτυρο (ή, είπαμε, το σπορέλαιο).
  6. Βουτάμε μία-μία τις φέτες το τσουρέκι στο μπολ με το μείγμα, καλά-καλά.
  7. Βάζουμε δύο φέτες στο καυτό βούτυρο, που τσιτσιρίζει.
  8. Χαμηλώνουμε το μάτι και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο μεριές.
  9. Όταν οι φέτες ετοιμαστούν και τις βγάλουμε, τις βάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
  10. Επαναλαμβάνουμε με ακόμα δύο φέτες, και μετά με άλλες δύο, μέχρι να τελειώσουν.
  11. Κάθε φορά, προσθέτουμε και λιγάκι βούτυρο.
  12. Όταν στραγγίσουν όλες από τα λάδια, τις μεταφέρουμε σε ένα καθαρό πιάτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ