- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το panettone είναι ένα υπέροχο γλυκό, μοσχομυριστό και αφράτο σαν σύννεφο. Αυτά όσο είναι φρέσκο. Γιατί όσο περνούν οι μέρες και ξεραίνεται, δεν είναι το ίδιο λαχταριστό. Σε περίπτωση που σου περίσσεψε και εσένα μπόλικο panettone από τις ημέρες των γιορτών, μην το πετάξεις! Μπορείς να φτιάξεις την παρακάτω πανεύκολη συνταγή για πουτίγκα και να δημιουργήσεις ένα νέο γλυκό από την αρχή, τέλειο για πρωινό ή για τις απογευματινές λιγούρες.
Συνταγή για πουτίγκα με το panettone που περίσσεψε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Κόβουμε τις φέτες του panettone με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 20Χ20 εκ. Αν θέλουμε, από πάνω πασπαλίζουμε με σταφίδες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το panettone και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό, ιδανικά μαζί με μια μπάλα παγωτό.