ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε πουτίγκα με το panettone που περίσσεψε

Αγαπημένη zero food waste συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φτιάξε πουτίγκα με το panettone που περίσσεψε

Το panettone είναι ένα υπέροχο γλυκό, μοσχομυριστό και αφράτο σαν σύννεφο. Αυτά όσο είναι φρέσκο. Γιατί όσο περνούν οι μέρες και ξεραίνεται, δεν είναι το ίδιο λαχταριστό. Σε περίπτωση που σου περίσσεψε και εσένα μπόλικο panettone από τις ημέρες των γιορτών, μην το πετάξεις! Μπορείς να φτιάξεις την παρακάτω πανεύκολη συνταγή για πουτίγκα και να δημιουργήσεις ένα νέο γλυκό από την αρχή, τέλειο για πρωινό ή για τις απογευματινές λιγούρες.

Συνταγή για πουτίγκα με το panettone που περίσσεψε

Συνταγή για πουτίγκα με το panettone που περίσσεψε
Υλικά για 12 άτομα:
  • 6 φέτες μπαγιάτικο panettone
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • ½  κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • Easy
  • 60'
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Κόβουμε τις φέτες του panettone με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 20Χ20 εκ. Αν θέλουμε, από πάνω πασπαλίζουμε με σταφίδες.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το panettone και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό, ιδανικά μαζί με μια μπάλα παγωτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ