ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με βάση από μελομακάρονο Arla

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 cheesecake με βάση από μελομακάρονο Arla
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για cheesecake με βάση από μελομακάρονο Arla. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για cheesecake με βάση από μελομακάρονο Arla από τον Στέλιο Παρλιάρο

 cheesecake με βάση από μελομακάρονο Arla
© Άλκης Καλούδης

 

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά για τη βάση:

  • 300 - 350 γρ. μελομακάρονα, χωρίς σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, ελαφρώς λιωμένο
  • 30 γρ. νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 800 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 φύλλο ζελατίνης (5 γρ.)
  • μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 120+
  • 12 Μερίδες
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι.
  2. Το τοποθετούμε σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά για να δημιουργήσουμε μία βάση.

Για τη γέμιση:

  1. Μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά και την κρέμα γάλακτος.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου να έχουμε μία σφιχτή κρέμα.
  4. Λιώνουμε σε πολύ λίγο ζεστό νερό τη ζελατίνη, αφού πρώτα τη στραγγίσουμε.
  5. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε πολύ καλά και ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
  6. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μελομακάρονου.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  8. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μέλι και κανέλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ