ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα  με κανέλα και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα  με κανέλα και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη
© Άλκης Καλούδης

Βάρος: 500 γραμμάρια
  • 260 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Easy
  • 22 λεπτά
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για 2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 4 χιλ. και κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ, σε σχέδια που επιθυμούμε.
  4. Έπειτα, ραντίζουμε ελαφρώς τα μπισκότα με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180οC για 10-12 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ