- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κουραμπιέδες:
- Για να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ, κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, χωρίς να ανακατέψουμε. Αφαιρούμε το καθαρό βούτυρο από την επιφάνεια, ξεχωρίζοντάς το από το γάλα. Αφήνουμε το καθαρό βούτυρο στο ψυγείο ώστε να παγώσει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο χτυπήσουμε το μείγμα τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
- Στη συνέχεια, με ένα μυτερό μαχαίρι, σχίζουμε κάθετα το κλωναράκι της βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους στο μείγμα, μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αφού τα κοσκινίσουμε.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ρούμι και τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά, έως ότου η ζύμη να πλάθεται.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 20-25 λεπτά.
- Αφού αφήσουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πολύ καλά, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Καραμελωμένα αμύγδαλα:
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς, σε δυνατή φωτιά.
- Όταν αρχίσουν να ζαχαρώνουν, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις τα αμύγδαλα καραμελώσουν καλά, τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.