ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κουραμπιέ

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κουραμπιέ με κρέμα γάλακτος Arla
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κουραμπιέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κουραμπιέ 

Μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κουραμπιέ με κρέμα γάλακτος Arla
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 10-12 άτομα:
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά
  • 350 γρ. έτοιμοι κουραμπιέδες
  • Easy
  • 120' +
  • 10 Μερίδες
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  2. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και ομογενοποιούμε το μείγμα με μπλέντερ χειρός. Έπειτα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και, στη συνέχεια, ρίχνουμε σπασμένους τους κουραμπιέδες.
  3. Κατά προτίμηση, σε μια φόρμα κορμού 23x8 εκ. και ύψους 7 εκ. ή σε μια φόρμα κέικ τοποθετούμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί (ίδιων διαστάσεων) και αδειάζουμε το μείγμα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να παγώσει το μωσαϊκό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ